CINEMA
Mèdia 12/06/2013

Almodóvar demana un referèndum sobre la monarquia

Diu que sent "empatia" cap al Rei, però també lamenta "la corrupció que els envolta" i les "declaracions homòfobes" de la Reina

Efe
1 min

Los AngelesEl cineasta Pedro Almodóvar es va mostrar ahir molt crític amb la monarquia espanyola durant la presentació a Los Angeles de la seva última pel·lícula, 'Los amantes pasajeros', que s'estrena a finals de mes als Estats Units amb el títol 'I'm so excited'! i dijous al Festival de Cinema de Los Angeles. "Crec que hauríem de tenir la possibilitat d'un referèndum per preguntar al poble espanyol què pensa sobre el sistema, si vol que sigui una monarquia parlamentària o no", va opinar el director. Tot i que sent "empatia" cap al rei, Almodóvar va admetre que el seu punt de vista sobre la casa reial ha canviat, especialment arran de les "declaracions homòfobes" de la reina al llibre de Pilar Urbano 'La reina muy de cerca' –un fet que el cineasta troba "fastigós"– i de "la corrupció que els envolta".

Sobre el film, Almodóvar diu que "és una clara metàfora sobre la societat espanyola i la incertesa que sentim. Parla de la necessitat de tenir un nou aterratge, encara que desconeixem quan passarà. I serà d'emergència i arriscat, perquè no sabem qui està al comandament", ha apuntat el realitzador.

stats