Internacional 06/06/2013

El Tribunal Constitucional alemany obliga a igualar el tracte fiscal entre parelles homosexuals i heterosexuals

Tot i que Alemanya no reconeix oficialment el matrimoni homosexual, l'establiment de diferències de tracte fiscal en base a l'orientació sexual s'ha considerat "inconstitucional"

Ara
1 min
Sí: Andreas Vosskuhle. No: Alfons López Tena

BarcelonaEl Tribunal Constitucional alemany ha dictat una sentència que obliga a igualar el tracte fiscal que reben les parelles homosexuals amb el dels matrimonis heterosexuals. Tot i que Alemanya no té reconegut el matrimoni homosexual, el seu TC ha declarat "inconstitucional" establir diferències de tracte fiscal en base a l'orientació sexual. Des del 2001, les parelles homosexuals poden formalitzar la seva unió a Alemanya a través d'un "contracte de vida de la comunitat", un document que concedeix drets similars als del matrimoni excepte en matèria fiscal i d'adopció.

El Tribunal, establert a la ciutat de Karlsruhe, ha dictaminat que el tracte fiscal actual viola la norma general d'igualtat i que per tant s'haurà de canviar amb caràcter retroactiu des de l'agost del 2001. De tots els partits representats al Bundestag, només la CDU, el partit conservador d'Angela Merkel, s'ha oposat a la igualació fiscal de les parelles homosexuals amb les heterosexuals.

stats