SÍNO
Internacional 30/03/2013

Una minoria posa entrebancs al consens

1 min

Mèxic

Mèxic ha estat un dels grans defensors del tractat. El país pateix cada dia el contraban il·legal d'armes, que alimenta la violència i els homicidis i dificulta la lluita contra el narcotràfic. Per aquest motiu ha pressionat per obtenir un acord fort que inclogui armes lleugeres i municions.

Unió Europea

La Unió Europea ha tingut una posició comuna i contundent a favor d'un tractat internacional d'armes. Tot i així, alguns països, com per exemple França, Alemanya i el Regne Unit -que són grans exportadors d'armes-, s'han mostrat més reticents que d'altres a alguns punts del tractat.

Iran

L'Iran assegura que el tractat viola el dret de legítima defensa dels estats. Segons alguns diplomàtics, el país vol impedir la reducció de les seves importacions i exportacions d'armes. D'altra banda, Síria, immersa en una guerra civil, espera seguir rebent armes de l'Iran i Rússia.

Corea del Nord

Corea del Nord, que es troba sota un embargament comercial pel seu programa nuclear, creu que el tractat només beneficia els grans exportadors d'armes -els Estats Units, Rússia, Alemanya, França, la Xina i el Regne Unit- i posa fortes restriccions als països que volen importar armes.

stats