Internacional 14/08/2013

Manning demana perdó

El soldat que va filtrar documents classificats a Wikileaks es mostra penedit 'pel dany causat als EUA'

Efe
2 min

WashingtonEl soldat Bradley Manning ha demanat aquest dimecres "perdó" pel dany causat als EUA després de la filtració de milers de documents classificats a Wikileaks, i ha afirmat que va ser "un il·lús en pensar que un analista canviaria el món". "Sento haver fet mal a la gent. Sento haver fet mal als EUA", ha indicat l'analista de 25 anys en la fase de sentència del seu judici.

En una declaració amb la veu entretallada davant la jutge Denise Lind, Manning ha insistit en el seu penediment i ha demanat "una oportunitat per tornar a reintegrar-se en la societat". A més, ha lamentat "les conseqüències no intencionades" de les seves accions, ha expressat el seu compromís per "millorar", i ha assegurat ser conscient que ha de "pagar" per les seves accions. "Els últims anys han estat d'aprenentatge (...) Vull ser una persona normal, anar a la universitat i graduar", ha explicat en la seva intervenció.

La d'aquest dimecres és la tercera vegada que Manning presta declaració davant del tribunal. Les dues anteriors van ser al novembre de 2012, quan va parlar de les dures condicions del seu confinament a la presó militar de Quantico (Virgínia), i al febrer d'aquest any, quan va llegir una declaració en què va confessar haver cedit secrets a Wikileaks.

Manning, que ja va ser declarat culpable de diversos càrrecs de violació de la llei d'espionatge i de robar informació secreta a finals del mes passat, podria enfrontar-se a una condemna de e 90 anys de presó per la filtració dels documents obtinguts mentre treballava com analista militar a l'Iraq. Segons experts legals militars, la sentència podria conèixer-se la setmana que ve o, en cas que la Fiscalia necessiti més temps, després que la defensa presenti les seves testimonis, d'aquí a dues setmanes.

stats