Internacional 23/08/2013

Els manifestants islamistes reculen davant el desplegament de l'exèrcit egipci

El bloqueig dels accessos al Caire i la por d'una dura repressió provoca que les protestes dels partidaris de Mursi no tinguin la repercussió que s'esperava

Agències
2 min

El CaireLes protestes massives a Egipte previstes per a aquest divendres no han tingut la repercussió que haurien volgut els Germans Musulmans.

La por d'una dura repressió i el desplegament de la policia i l'exèrcit a les principals ciutats del país han evitat protestes massives dels islamistes, que insisteixen a demanar la tornada del president derrocat Mohammed Mursi.

Les tropes militars han bloquejat l'accés a la plaça Tahrir del Caire amb tancs i un filat, i han tallat les principals carreteres que donen entrada a la capital d'Egipte per prevenir noves protestes.

Les forces de seguretat també han tancat els accessos als principals carrers de la ciutat, així com al palau presidencial i el ministeri de Defensa. També han augmentat la seva presència a prop de la mesquita del barri de Rabea, la mateixa zona en què el 14 d'agost passat l'exèrcit va reprimir les acampades dels islamistes, amb el resultat de més de 600 morts.

Milers de manifestants han sortit al carrer per protestar contra l'exèrcit i el que consideren un cop d'estat que va treure Mohammed Mursi del poder el passat 3 de juliol. Una vintena de protestes han tingut lloc al Caire i a Guiza, la majoria d'elles, de moment, sense accidents.

Les protestes d'aquest divendres, conegut com el Divendres dels Màrtirs, arriben a un país que continua en estat d'emergència.

Les manifestacions estaven previstes un dia després que l'expresident Hosni Mubàrak sortís de la presó per haver-se acabat el període de presó preventiva, encara que continuarà sota arrest domiciliari a l'hospital militar en què va ser ingressat.

stats