MANIFESTACIONS A EGIPTE
Internacional 12/08/2013

La policia d'Egipte prepara l'assalt als campaments islamistes

El ministeri de l'Interior diu que les forces de seguretat evitaran enfrontaments violents després de dies de dures amenaces. De moment prohibeixen l'entrada d'aliments, aigua i més persones

Efe
2 min
Els islamistes es mantenen al carrer davant les amenaces d'una intervenció policial / EFE

El CaireMilers d'islamistes s'han tornat a manifestar aquest dilluns al centre del Caire en una nova mostra de desafiament a les autoritats del país, que volen desmantellar les acampades dels seguidors del derrocat Mohammed Mursi. Els manifestants protesten contra el cop militar del passat 3 de juliol, que va acabar amb el derrocament de Mursi.

Les marxes d'aquest dilluns han sigut convocades per diferents grups islamistes, entre ells els Germans Musulmans.

Les mobilitzacions es produeixen després de les informacions publicades en què s'apuntava a una imminent intervenció de les forces de l'ordre per desmantellar les dues acampades al Caire, una de més gran al districte cairota de Ciutat Nàsser i una de més reduïda a la plaça Nahda, davant de la Universitat del Caire.

Les autoritats han amenaçat des de la setmana passada de dissoldre les diferents protestes i les acampades després del Ramadà, malgrat no haver anunciat encara quan tenen intenció de fer-ho.

De moment, les forces de seguretat mantenen sota setge les acampades i s'ha prohibit l'entrada de més persones, aliments i aigua. Segons va informar diumenge el ministeri de l'Interior, la policia egípcia vol optar primer per la mediació amb els islamistes, però si no hi ha cap acord no es descarta una irrupció de les autoritats.

Mursi continuarà en presó preventiva

La justícia egípcia ha ordenat renovar per quinze dies més la detenció preventiva de Mursi, el president deposat. S'ha pres la mesura per investigar les acusacions de suposats vincles amb el grup palestí Hamàs per perpetrar "accions enemigues contra el país".

Mursi es troba en arrest preventiu des del passat 26 de juliol i el lloc on es troba retingut encara és desconegut.

El president derrocat també està acusat de l'assassinat de presos i oficials de policia, el segrest de responsables de seguretat, l'assalt i els incendis a la presó de Wadi Natrun i l'atac a instal·lacions de les forces de l'ordre.

stats