Internacional 10/03/2013

El gendre de Chávez és el nou vicepresident de Veneçuela

1 min

La primera decisió de govern que va anunciar Nicolás Maduro va ser el nomenament del ministre de Ciència i Tecnologia, Jorge Arreaza, com a nou vicepresident del país. Casat des del 2007 amb la filla gran d'Hugo Chávez, Rosa Virginia, i pare del que anomenen Gallito, el nét preferit del difunt president, Arreaza simbolitza la continuïtat del clan Chávez al govern.

Tot i el seu perfil baix -va entrar a l'executiu veneçolà a finals del 2011 després d'haver estat moderador de programes de debat polític i director d'una fundació estudiantil chavista- Jorge Arreaza va prendre rellevància els últims tres mesos, quan no es va separar ni un moment de Chávez a l'Havana i es va convertir en el principal portaveu per transmetre els informes mèdics del comandante des de l'illa.

Nicolás Maduro va prendre jurament a Arreaza davant el fèretre de Chávez i l'internacionalista, de 39 anys, va pronunciar aquesta sentència: "Juro, com li vaig jurar al comandante en els últims minuts i segons de la seva vida, quan li vaig demanar que marxés tranquil, que en nom de tot un poble nosaltres continuaríem la lluita de Simón Bolívar".

stats