Internacional 13/08/2013

La policia d'Egipte dispersa amb gas lacrimogen els manifestants islamistes prop del ministeri de l'Interior

Les autoritats han pres la decisió després que augmentés la tensió entre els partidaris de Mohammed Mursi i un grup de joves que els increpaven

Agències
2 min

El CaireNova jornada de protestes a Egipte. La policia egípcia ha dispersat aquest dimarts amb gasos lacrimògens els manifestants partidaris del president derrocat Mohammed Mursi al centre del Caire, després que augmentés la tensió entre els islamistes i un grup de joves prop del ministeri d'Interior.

Segons fonts de l'agència Efe, un miler de manifestants estaven concentrats prop del ministeri d'Assumptes Religiosos quan un grup de joves, alguns d'ells menors d'edat, han començat a llançar-los ampolles de vidre. Els joves, a més, els increpaven titllant-los de terroristes i dient-los que no eren benvinguts al país. Els islamistes han respost tirant-los pedres.

Els imams han increpat els joves però aquests han rebut més reforços fins que ha hagut d'intervenir-hi la policia.

Després de la retirada dels islamistes i els joves, que han quedat dispersats per diversos carrers de la ciutat, el trànsit ha tornat a la normalitat i algunes botigues han reobert.

L'agència de notícies Mena ha indicat que funcionaris i altres ciutadans també han participat en les manifestacions.

Incidents al metro

També s'han registrat disturbis al metro del Caire en els quals s'han vist involucrats partidaris de Mursi.

Segons el diari digital 'Al Ahram', s'ha produït una baralla entre els islamistes i els guàrdies de seguretat del metro als vagons del tren, després que els agents haguessin retret als manifestants haver fet pintades contra el cap de l'exèrcit egipci, Abdel Fatah al Sisi.

Els islamistes continuen acampats

Les manifestacions arriben després que les forces de seguretat decidissin dilluns posposar el desallotjament per la força dels dos campaments que els Germans Musulmans tenen muntats al Caire.

Els islamistes continuen atrinxerats al districte cairota de Ciutat Nàsser i a la plaça Nahda, davant la Universitat del Caire. El govern interí va prometre fa més d'una setmana que utilitzaria tota la força necessària per posar fi a les acampades, organitzades després del cop d'estat del 3 de juliol.

stats