SUCESSOS
Internacional 17/08/2013

La col·lisió de dos vaixells a les Filipines provoca una trentena de morts

Hi ha 170 persones desaparegudes i el nombre de víctimes mortals podria elevar-se

Efe
1 min

FilipinesLes autoritats filipines han elevat fins a 31 el nombre de morts a causa del naufragi d'un ferri de passatgers que va xocar contra un vaixell mercant a la regió central de les Filipines, mentre més de 170 persones continuen desaparegudes.

La guàrdia costanera va haver de suspendre les tasques de rescat com a conseqüència del mal temps, i sembla que podria augmentar el nombre de morts del naufragi, que va passar divendres a la nit. El vaixell MV Saint Thomas Aquinas es va enfonsar uns deu minuts després de col·lisionar amb el mercant MV Sulpicio Express a prop d'un quilòmetre de distància de les costes de la província de Cebú.

Tot i que no hi ha dades exactes sobre el nombre de passatgers, alguns mitjans locals assenyalen que almenys hi havia 870 persones a bord del Saint Thomas, que tenia capacitat per a més de 900 passatgers. Alguns desapareguts poden estar atrapats a dins del vaixell enfonsat a uns 30 metres de profunditat en aigües properes a la ciutat de Talisay, situada a uns 570 quilòmetres al sud de Manila.

stats