Internacional 04/01/2013

27 candidats a les eleccions acusats de violació

1 min

Un dirigent del Partit del Congrés, Bikram Singh Brahma, va ser retingut ahir per una multitud en un poble del nord de l'Índia, a l'estat d'Assam, que l'acusava d'haver violat una dona. Els mitjans locals van mostrar imatges de veïnes pegant al polític, a qui van arrencar la camisa. La policia va arribar al matí i va custodiar Brahma, a qui un home va denunciar per haver entrat a casa seva a les dues de la matinada i haver violat la seva dona. Els agents van aclarir, però, que el polític no ha estat detingut.

L'Associació per a la Reforma Democràtica, amb seu a Nova Delhi, ha denunciat que en els últims cinc anys, els partits del país han col·locat almenys 27 candidats en diversos càrrecs públics que han reconegut haver estat condemnats per violació en les declaracions jurades que han d'aportar a la comissió electoral.

L' informe indica que els partits van acceptar també 260 candidats a les eleccions legislatives que han reconegut condemnes per altres tipus de crims contra les dones, com ara assalt, ultratges a l'honor o insults. Aquestes notícies alimenten la desconfiança de la població en el sistema polític per respondre a un dels índexs de violència contra les dones més alts del món.

stats