Internacional 15/08/2013

Almenys 14 morts i 212 ferits en una explosió a Beirut

La deflagració ha tingut lloc en un dels feus de Hezbol·lah

Agències
1 min

BeirutAlmenys 14 persones mortes i 212 de ferides de diversa consideració és el balanç de la violenta explosió registrada aquest dijous en un barri del sud de Beirut, considerat feu del grup xiïta libanès Hezbol·lah, segons la Defensa Civil libanesa. Hi ha confusió sobre la xifra de morts. Un cotxe bomba hauria estat, segons les primeres investigacions, el causant de la deflagració.

L'explosió s'ha produït entre els sectors de Bir el Abed i Rueis, a prop del Centre dels Màrtirs, lloc utilitzat per Hezbol·lah per celebrar-hi actes i reunions. Una densa columna de fum negre s'ha elevat en la zona, amb nombrosos cotxes incendiats. Els habitants del barri han estat evacuats de casa seva; alguns han quedat atrapats a les plantes altes dels edificis.

L'atemptat ha estat reivindicat en un vídeo a internet per un grup fins ara desconegut, 'Les brigades d'Aicha, mare dels creients'. Al vídeo, un home emmascarat insta els libanesos a romandre allunyats de les regions controlades per Hezbol·lah i assegura que es tracta del segon avís al líder del grup xiïta, Hassan Nasral·là.

El 9 de juliol, un cotxe bomba va esclatar també en aquest feu de Hezbol·lah i va causar 53 ferits.

stats