Estats Units
Internacional 03/08/2013

Alerta mundial per possibles atemptats d'Al-Qaida al Pròxim Orient

El 'New York Times' informa que els Estats Units han interceptat e-mails en què alts càrrecs de la xarxa terrorista planegen atacar a la zona. El Regne Unit i França tanquen les ambaixades del Iemen

Agències
2 min

WashingtonEls Estats Units han interceptat comunicacions electròniques entre alts càrrecs d'Al-Qaida en què planegen possibles atemptats contra interessos nord-americans al Pròxim Orient i al nord de l'Àfrica, segons informa aquest dissabte el 'New York Times'. Aquesta és la raó per la qual, divendres, Washington va emetre una alerta a tots els ciutadans que tinguessin previst viatjar per "la possibilitat contínua d'atacs terroristes".

El diari cita funcionaris nord-americans i afirma que les comunicacions interceptades per les agències d'intel·ligència s'han analitzat aquesta setmana i s'han compartit amb la CIA, el departament d'Estat i la Casa Blanca.

"La informació actual suggereix que Al-Qaida i organitzacions afiliades continuïn planejant atacs terroristes" i que els "esforços" per dur-los a terme podrien centrar-se "d'ara a l'agost".

Ambaixades tancades

Al mateix temps, segons la darrera llista publicada, el departament d'Estat ha demanat a un total de 22 ambaixades i consolats, la majoria en països musulmans, que es tanquin aquest diumenge, dia laborable a la regió. Les delegacions diplomàtiques afectades per aquest tancament són les d'Algèria, el Iemen, l'Aràbia Saudita, Bangla Desh, Kuwait, Israel, Egipte, l'Afganistan, l'Iraq i Líbia.

El Regne Unit i França han decidit tancar les seus diplomàtiques al Iemen, després que fonts oficials nord-americanes citades per la cadena CNN diguessin que Al-Qaida podria estar en aquest país "en l'última fase" de planificació d'un atac no especificat.

No és la primera vegada que Washington emet aquest tipus d'alerta, però no és habitual que informi de la seva font de sospites.

Alerta internacional de la Interpol per presoners fugitius

La Interpol també ha fet una alerta internacional en què sospita de la implicació d'Al-Qaida en les fugues que hi ha hagut en presons de més de nou països de la regió el darrer mes. L'organització policial demana als seus 190 països membres que incrementin la vigilància.

stats