Internacional 21/08/2013

La Unió Europea atura les exportacions d'armes a Egipte que es puguin fer servir per a la repressió

Brussel·les adopta la decisió per la violència dels darrers dies per part de les forces de seguretat, tot i que manté l'enviament d'ajuda humanitària al país

Ara
1 min

Brussel·lesEls ministres d'Exteriors de la Unió Europea han decidit retirar l'enviament d'armes al govern interí d'Egipte "que es puguin fer servir per a la repressió" interna.

El grup dels Vint-i-vuit ha adoptat aquesta mesura en comú després que Alemanya, el Regne Unit i França i Espanya ja van congelar l'enviament d'armes al Caire.

"Els Estats membres han acordat suspendre les llicències d'exportació a Egipte de qualsevol equipament militar que pugui ser utilitzat per a la repressió interna", ha anunciat la cap de la diplomàcia europea, Cahterine Ashton, en acabar el consell extraordinari de ministres d'Exteriors per tractar la violència al Caire.

Ashton ha recalcat que Egipte és un "soci crucial" per a la UE al sud del Mediterrani. Preguntada sobre si la Unió Europea ha perdut pes com a actor internacional a la regió, la cap de la diplomàcia europea ha explicat que el grup dels Vint-i-vuit "no pretén mediar, perquè només el poble d'Egipte ha de dictar el seu propi procés de diàleg polític".

Es manté l'ajuda humanitària

Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea aquest dimecres ja havien mostrat la voluntat de no trencar relacions amb el Caire més enllà de la cooperació militar amb l'objectiu de facilitar l'estabilització del país. De fet, Brussel·les ha decidit mantenir l'ajuda humanitària al país.

Els responsables comunitaris han mostrat el seu rebuig a la violència dels darrers dies a Egipte, però en general han considerat que no volen prendre mesures que puguin afectar negativament la població.

Molts dels ministres han mostrat la seva voluntat clara de paralitzar la cooperació militar amb Egipte per frenar l'arribada d'armes al país.

stats