Internacional 09/08/2013

Tian Tian, l'óssa panda d'Edimburg, podria estar embarassada

Alguns unionistes van dir que els dos animals estrella del zoo haurien de marxar d'Escòcia en cas que el país s'independitzés

Ara
1 min

BarcelonaTian Tian ('dolça'), una dels dos óssos panda del zoològic d'Edimburg, podria estar embarassada, tot i que els experts encara no poden saber-ho amb certesa. L'única exemplar de panda femella que hi ha al Regne Unit va ser sotmesa a inseminació artificial a l'abril en no produir-se l'aparellament natural amb l'exemplar mascle que té el zoo, Yan Guang ('Sol') i presenta ara "forts indicis" d'estar embarassada. Tian Tian i Yang Guang, els animals estrella del zoològic, van arribar el desembre del 2011 a Escòcia procedents de la reserva de Sichuan (la Xina) en avió.

Els dos pandes tenen una història especialment controvertida, ja que la seva cessió al zoo d'Edimburg va aixecar polèmica. Tot i que oficialment estan llogats a l'entitat escocesa per deu anys, alguns unionistes van plantejar què caldria fer-ne si Escòcia s'independitzés. No obstant, la BBC assegurava en un article que la situació política no havia d'afectar la propietat dels pandes.

stats