GUERRA A SÍRIA
Internacional 25/08/2013

Hollande considera que ja hi ha suficients proves de l'atac químic a Síria

El president francès recorda que aquest acte no pot quedar "impune" i demana de nou als inspectors de l'ONU que puguin accedir "ràpidament i sense cap restricció" al lloc dels fets

Efe
1 min
El president francès François Hollande en la seva visita oficial al Japó

ParísEl president de França, François Hollande, ha assegurat que totes les proves apunten que l'atac de dimecres passat a un suburbi de Damasc va ser químic i que el règim d'Al-Assad n'és el responsable.

Un comunicat difós aquest diumenge per l'Elisi després d'una entrevista per telèfon entre Hollande i el primer ministre australià, Kevin Rudd, ha destacat que el president creu que "ja hi ha un grapat de proves que indiquen que l'atac del 21 d'agost va ser de naturalesa química".

Així mateix, segons el cap de l'Estat, "tot condueix a considerar el règim sirià com a responsable d'aquest acte inqualificable", en què segons l'oposició haurien mort més de 1.300 persones.

El president ha recordat la determinació de França per no deixar que aquest acte quedi "impune", i ha demanat de nou que els inspectors de Nacions Unides puguin accedir "sense demora i sense cap restricció" al lloc dels fets.

Dijous passat, el ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, va afirmar que en cas de confirmar-se que es tractava d'un atac químic, seria necessària una resposta de la comunitat internacional, i no va descartar que fos per la via "de la força".

Per la seva banda, el primer ministre britànic, David Cameron, i el president dels EUA, Barack Obama, van mantenir dissabte a la nit una conversa telefònica en què van prometre una resposta contundent si s'arriba a provar que el règim de Baixar al-Assad va utilitzar aquest tipus d'armes contra el seu propi poble.

stats