Internacional 20/06/2013

Els bancs del Regne Unit necessiten 31.700 milions d'euros addicionals

Les entitats Barclays, Co-op, Lloyds, Nationwide i el nacionalitzat RBS no compleixen les exigències del Tercer Acord de Basilea en matèria de regulació bancària

Acn
1 min

LondresEls bancs britànics necessiten 27.100 milions de lliures esterlines, uns 31.700 milions d'euros, per complir amb les exigències marcades pel Tercer Acord de Basilea. Segons l'informe publicat per la PRA, les entitats Barclays, Co-op, Lloyds, Nationwide i Royal Bank of Scotland (RBS) no arribaven als nivells requerits a finals del 2012.

La principal preocupació de l'Autoritat de Regulació Prudencial (PRA) britànica és el nacionalitzat RBS, que té unes necessitats de capital de 15.900 milions d'euros. D'acord amb l'informe de la PRA, Lloyds necessitaria uns 10.700 milions d'euros; Barclays, uns 3.500 milions d'euros, i Nationwide, uns 468 milions d'euros. Per la seva banda, el Co-op ha identificat un forat de 1.757 milions d'euros que ja ha anunciat que solucionarà.

La PRA espera que les entitats prenguin mesures a final d'any per complir amb aquestes exigències, i de fet indica que ja s'han començat a fer accions per generar fins a 16.040 milions d'euros. Amb tot, caldran més mesures per generar la resta del capital, com ara plans de reestructuració i vendes d'actius que es podrien fer efectius abans de finals del 2013. Totes les entitats han assegurat en comunicats difosos a la premsa britànica que esperen complir amb els objectius marcats i tenir una situació forta d'aquí a finals d'any.

Altres entitats financeres, com HSBC i Santander UK, han sortit amb bona nota de l'examen del regulador britànic i no s'hi han identificat necessitats addicionals de capital.

stats