Internacional 22/08/2013

37 estats demanen a la missió de l'ONU que investigui l'atac a Síria

La sol·licitud arriba després que el Consell de Seguretat no hagi acordat l'enviament dels tècnics de Damasc a la zona de l'atac

Ara
1 min

Barcelona37 països han demanat a les Nacions Unides que permeti que els investigadors a Síria accedeixin a investigar el suposat atac amb armes químiques de dimecres a Síria, que va deixar fins a 1.400 morts.

La sol·licitud s'ha presentat per escrit i l'ha liderada el ministeri d'Exteriors del Regne Unit. Londres vol verificar la veracitat de les imatges i les sospites que la mort dimecres de centenars de civils és conseqüència de l'ús d'armes químiques.

Aquesta sol·licitud s'afegeix a les declaracions del ministre d'Exteriors de França, Laurent Fabius, que ha manifestat aquest dimecres que la comunitat internacional hi ha de respondre "amb força" si es confirma l'atac amb armes químiques a Damasc.

El ministre turc d'Exteriors, Ahmed Davutoglu, ha exigit aquest dimecres que s'imposin més sancions a Síria, en considerar que s'han sobrepassat "nombroses línies vermelles" al país, en referència al suposat ús d'armes químiques.

Els Estats Units, per la seva banda, no s'han pronunciat sobre un possible atac a Síria després de les sospites d'un atac amb armes químiques per part del règim de Baixar al-Assad, tot i que Barack Obama va anunciar fa un any que un atac d'aquestes característiques suposaria creuar la "línia vermella".

El comunicat dels 37 països arriba per la inoperància del Consell de Seguretat, que després de reunir-se de matinada, només ha emès un tou comunicat en què es demana que s'aclareixi tot el que ha succeït a Síria durant les darreres hores, però no ha ordenat als seus membres que es troben a Damasc que investiguin el suposat ús d'armes químiques.

stats