Egipte
Internacional 03/08/2013

El líder d'Al-Qaida insta els islamistes egipcis a "lluitar per la xaria i no per la democràcia"

Ayman Al-Zawahiri acusa els Estats Units i els cristians d'Egipte de derrocar el president Mohamed Mursi

Agències
1 min

El CaireEl líder d'Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, ha instat aquest dissabte els islamistes egipcis a abandonar el camí democràtic i ha acusat els Estats Units i els cristians d'Egipte de ser responsables del derrocament del president Mohamed Mursi.

En una gravació d'àudio, difosa en pàgines web utilitzades habitualment pels islamistes, Al-Zawahiri ha dit als seguidors de Mursi que "la legitimitat no recau en les eleccions i en la democràcia, sinó en la xaria (la llei islàmica)".

Des de la destitució de Mursi el 3 de juliol, els islamistes n'exigeixen la restitució en el poder mitjançant dues acampades al Caire i nombroses manifestacions, que en ocasions han derivat en disturbis amb desenes de morts.

"Els creuats, els laics, l'exèrcit pro nord-americà, els partidaris de [l'expresident egipci Hosni] Mubàrak i alguns vinculats amb els islamistes han treballat amb diners del Golf i els plans dels Estats Units per derrocar el govern de Mohamed Mursi", ha assegurat el líder d'Al-Qaida.

Al-Zawahiri, de nacionalitat egípcia, ha criticat els islamistes que han format partits polítics al país, tot afirmant que "la xaria no estipula l'elecció d'un president d'un estat laic i nacionalista".

La gravació, que no ha pogut ser verificada, s'ha fet pública dos dies després que el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, afirmés que l'exèrcit egipci no va fer-se amb el control del país quan va derrocar Mursi, sinó que va executar una "restauració de la democràcia".

També coincideix amb una alerta per a tots els ciutadans nord-americans que tinguin intenció de viatjar a causa d'una amenaça no especificada d'Al-Qaida, que ha portat el govern a ordenar el tancament aquest diumenge de diverses ambaixades al Pròxim Orient, entre elles la del Caire.

stats