Itàlia
Internacional 26/06/2013

El Papa ordena investigar i reformar el banc del Vaticà

El pontífex ha creat una comissió de cinc persones que recolliran informació sobre el funcionament de la institució, immersa en escàndols financers i acusada de manca de transparència. Reformar-la era una de les promeses de Bergoglio

Agències
1 min

Ciutat del VaticàEl papa Francesc ha ordenat crear una comissió formada per cinc persones per reformar l'Institut per a les Obres de Religió (IOR), l'anomenat banc del Vaticà.

L'entitat tindrà com a objectiu recollir informació sobre el funcionament de l'IOR per "arribar a una millor harmonització de l'Institut en relació amb la missió de l'Església catòlica", ha informat en una nota de premsa el Vaticà.

Fer canvis en l'IOR, immers fa anys en nombrosos escàndols financers internacionals i acusat de manca de transparència, era, juntament amb la reforma de la Cúria romana, una de les decisions que s'esperaven del pontificat del papa argentí.

La comissió està presidida pel cardenal italià Raffaele Farina i composta per l'espanyol Juan Ignacio Arrieta Ochoa de Chinchetru, que en serà el coordinador, pel cardenal francès Jean-Loise Pierre Tauran, la professora nord-americana Mary Ann Glendon i Peter Bryan Wells, com a secretari.

La formació de la comissió és "un desig del Papa" per conèixer millor "la posició jurídica i les activitats de l'Institut" i per "arribar a una millor harmonització de l'institut en relació amb la missió de l'Església catòlica", en el context més general de les reformes "que sigui oportú realitzar per part de les institucions que ajuden la Santa Seu".

stats