Pròxim Orient
Internacional 11/08/2013

Palestina acusa Israel de fer perillar el diàleg amb la construcció de nous assentaments

Tel Aviv ha anunciat més de mil nous habitatges en territori ocupat a només tres dies de les negociacions de pau

Agències
2 min

JerusalemL'Organització per l'Alliberament de Palestina (OLP) ha acusat aquest diumenge Israel d'intentar sabotejar les negociacions de pau que començaran dimecres després que Tel Aviv hagi anunciat que construirà més de mil nous habitatges en territori ocupat.

"Israel intenta impedir que se celebrin les negociacions de dimecres", ha afirmat el negociador Mohamed Shtaye en un comunicat de l'Oficina de Negociacions de l'OLP.

Shtaye ha condemnat l'anunci del ministeri israelià d'Habitatge, i en particular, la construcció que té prevista en barris de Jerusalem construïts en zona ocupada des del 1967.

"És evident que el govern israelià intenta de manera deliberada sabotejar els esforços internacionals i dels Estats Units per reiniciar les negociacions amb l'aprovació de nous habitatges als assentaments a només tres dies de la primera trobada entre Palestina i Israel", afegeix la nota.

A Jerusalem, Israel construirà 400 cases en el barri de Guiló (sud), 210 en el de Har Homá (sud-est) i 183 en el de Pisgat Zeev (nord), tots ells considerats assentaments pel dret internacional. No obstant això, la legislació israeliana els situa sota la seva jurisprudència des que va annexionar-se la part est de Jerusalem el 1980.

A Cisjordània, la intenció del govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu és construir 117 habitatges en l'assentament d'Ariel, 149 en el d'Efrat, 92 en el de Maaleh Adumim i 36 en el de Beitar Ilit, és a dir, dins els grans blocs de colònies que Israel aspira a mantenir sota la seva sobirania en cas d'acord de pau amb els palestins.

Segons Shtaye, "Israel segueix utilitzant les negociacions de pau com una cortina de fum per a les seves activitats de construcció als assentaments", i ha demanat a la comunitat internacional que "posi fi a la impunitat d'Israel", perquè la pau només arriba si s'aplica el principi de la "justícia".

stats