Internacional 17/06/2013

Obama i Putin xoquen sobre Síria a la cimera del G-8

Els presidents nord-americà i rus admeten que tenen diferències sobre l'estratègia per acabar amb la guerra però asseguren que treballen plegat per aconseguir el diàleg entre les parts

Ara
1 min

BarcelonaEl president del EUA, Barack Obama, i el seu homòleg rus, Vladimir Putin, han evidenciat aquest dilluns que tenen visions divergents sobre l'estratègia a seguir per acabar amb la guerra de Síria en una freda compareixença davant dels mitjans de comunicació després d'una trobada bilateral durant la cimera del G-8 d'Enniskillen, a Irlanda del Nord.

Vladimir Putin ha admès que les opinions entre ells sobre la qüestió "no coincideixen" però que tots dos tenen estan d'acord en "aturar la violència i el degoteig de víctimes" i que per resoldre la situació volen "asseure les parts en conflicte a unes futures negociacions directes a Ginebra".

Obama ha assegurat de la seva banda que ell i Putin tenen "perspectives diferents" sobre la qüestió siriana però "compartir que cal reduir la violència i aturar l'ús d'armes químiques" i que el conflicte cal resoldre "fins a on sigui possible a través de la via política" i per això que també ha apostat per treballar de cara a celebrar aquesta cimera negociadora de Ginebra.

La decisió dels EUA i la UE d'armar els rebels sirians ha disgustat Rússia, ferm aliat del president sirià Baixar al-Assad. Putin va advertir diumenge contra aquesta intenció: "armar els que mengen òrgans humans atempta contra els valors d'Europa", davant del primer ministre britànic, David Cameron.

stats