Internacional 01/09/2013

Nelson Mandela surt de l'hospital i torna a casa

El seu estat de salut és crític i a vegades inestable, segons ha informat el govern de Sud-àfrica

Agències
1 min

BarcelonaNelson Mandela ha sortit de l'hospital i ha sigut traslladat a la seva residència a Johannesburg, segons informa el govern de Sud-Àfrica. El seu estat de salut segueix sent "crític i a vegades inestable", segons diu el comunicat que ha fet públic l'executiu. "El seu equip de doctors està convençut que rebrà el mateix nivell que cures intensives a la seva residèndia a Houghton", conclou l'anunci.

El govern de Sud-àfrica va desmentir dissabte en un comunicat que l'expresident hagués deixat l'hospital de Pretòria on es trobava hospitalitzat des del 8 de juny a conseqüència d'una infecció pulmonar recurrent. La notícia havia aparegut en diversos mitjans internacionals

Mandela va ser ingressat a principis de març a causa d'una infecció pulmonar. Així mateix, havia passat tres setmanes hospitalitzat al desembre a causa d'una altra infecció pulmonar i després d'una operació d'extracció d'uns càlculs biliars. Aquella va ser la seva permanència més llarga en un hospital des que va ser excarcerat el 1990, després de complir 27 anys de presó per la seva lluita contra l'anterior règim racista de l'apartheid a Sud-àfrica.

El 1994 Mandela va esdevenir el primer president de raça negra de la història de Sud-àfrica. Pateix problemes de salut des de fa anys i té un ampli historial de problemes pulmonars arran de la tuberculosi que va contraure a la presó.

stats