Internacional 09/08/2013

Moren cinc presumptes terroristes en una explosió a la província del Sinaí

Les víctimes podrien haver estat preparant un atac contra Israel. Les causes dels fets encara es desconeixen

Efe
1 min

El CaireAlmenys cinc presumptes terroristes han mort aquest divendres per una explosió a Rafah, localitat fronterera entre Egipte i la franja de Gaza, a la península del Sinaí, segons ha informat l'agència de notícies estatal Mena.

L'explosió ha destruït una plataforma que es creu que estava preparada per llançar un coet contra Israel, segons han dit diferents testimonis.

El portaveu de l'exèrcit d'Egipte, el coronel Ahmed Ali, ha explicat que prop de les 16.15 hora local s'han sentit unes explosions a la zona d'Al-Agra, a escassos quilòmetres de la frontera. Unitats militars estan inspeccionant l'àrea per determinar les causes dels fets.

Dijous, l'aeroport de la ciutat israeliana d'Eilat, situat a l'extrem sud del país, entre Egipte i Jordània, es va tancar durant dues hores per motius de seguretat.

L'exèrcit israelià no ha explicat el motiu del tancament de l'aeroport, tot i que la ciutat d'Eilat va ser atacada amb coets llançats des del Sinaí.

En els darrers mesos, la península del Sinaí s'ha convertit en un focus d'inestabilitat i escenari d'atacs contra les forces de seguretat i els gasoductes, així com d'actes de contraban i de segrestos.

L'exèrcit i la policia d'Egipte van començar el 30 de juny passat una sèrie d'operacions contra grups armats al Sinaí, coincidint amb les multitudinàries protestes contra l'aleshores president d'Egipte, l'islamista Mohammed Mursi.

stats