TERRORISME ISLAMISTA
Internacional 03/03/2013

Mor a Mali el jihadista Mokhtar Belmokhtar

Ara
1 min

Barcelona.El veterà líder jihadista Mokhtar Belmokhtar va morir ahir en un atac de l'exèrcit del Txad, que intervé en l'operació internacional per fer fora els islamistes del nord de Mali. Ho va fer saber el general de l'exèrcit del Txad, Zacharia Gobongue, en un comunicat a la televisió del seu país en què va assegurar que Belmokhtar havia mort en un atac al massís d'Adrar des Ifoghas, prop de Kidal.

A Mokhtar Belmokhtar se'l considera el cervell de l'assalt a la planta de gas d'In Amenas, a Algèria, en què al gener van morir una quarantena de treballadors que van ser presos com a ostatges. Belmokhtar havia liderat històricament Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) però l'octubre passat va trencar la relació amb aquesta organització i va crear un nou grup terrorista -que va anomenar Els que firmen amb sang- amb el qual va cometre l'atac a la gasista algeriana poc dies després de l'inici de la intervenció de l'exèrcit francès a Mali.

Les autoritats del Txad van informar divendres de la mort d'un altre líder jihadista a Mali, el número dos d'AQMI, Abdelhamid Abou Zeid. Les autoritats franceses, que lideren l'operació contra els islamistes, no ha donat per bona -fins ara- cap de les dues informacions, que, si es confirmessin, serien dos cops molt durs a les línies de comandament dels combatents extremistes.

stats