Internacional 30/06/2013

Comença al Caire una nova jornada de protestes massives contra Mursi

Els opositors han convocat grans manifestacions coincidint amb el primer aniversari de la investidura del president egipci

Efe
1 min

El CaireDesenes de manifestants han començat a arribar a la plaça Tahrir i al voltant del palau presidencial de Itihadiya aquest diumenge per participar en les protestes massives per demanar la renúncia del president egipci, Mohammed Mursi.

Al voltant del palau presidencial d'Itihadiya, al barri d'Heliòpolis, altres grups de manifestants han instal·lat més tendes de campanya, que se sumen a les que ja han acollit revolucionaris des de fa dos dies.

Les protestes d'aquest diumenge han estat convocades per la campanya anomenada 'Tamarrud' (rebel·lió), composta per membres de diferents formacions opositores, amb la finalitat de recollir un nombre de signatures contra Mursi superior als 13 milions de vots que el president va rebre en les eleccions presidencials. 'Tamarrud' va anunciar dissabte, en una roda de premsa, haver aconseguit més de 22 milions de signatures.

Els moviments islamistes que donen suport a Mursi romanen per tercer dia consecutiu a la plaça Rabea Adauiya, al barri de Ciutat Nasaraser, on participen en una protesta indefinida per defensar la legitimitat del president.

Els manifestants han tancat tots els accessos a la plaça i han desplegat centenars de voluntaris a les zones properes per registrar els participants en les protestes i evitar la infiltració d'agressors.

stats