Internacional 30/06/2013

L'oposició siriana adverteix que el règim pot usar armes químiques a Homs

Aquest diumenge al matí les forces governamentals han bombardejat els barris d'Al Jalidiya i el casc antic de la ciutat de Homs

Efe
2 min

El CaireLa Coalició Nacional de Síria (CNFROS), màxim òrgan de l'oposició, ha advertit aquest diumenge del possible ús d'armes químiques per part de les forces del règim a la ciutat central de Homs, que és objecte d'una àmplia ofensiva governamental.

La CNFROS considera, en un comunicat, que les forces del règim sirià poden utilitzar armes químiques en els seus atacs contra Homs després que "fracassessin a aconseguir resultats importants en la seva campanya" en aquesta ciutat davant la "resistència" de l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS).

La coalició opositora assegura, a més, que la comunitat internacional, els seus organismes i els països del grup d'Amics de Síria han d'assumir les seves responsabilitats davant aquesta possibilitat, que ja ha estat emprada en altres llocs, segons la CNFROS.

Aquest diumenge al matí, les forces del règim sirià van bombardejar de manera ferma els barris d'Al Jalidiya i el casc antic de la ciutat de Homs, i van causar la destrucció de diverses cases i víctimes −se'n desconeix el nombre−, segons un comunicat de l'Observatori Sirià de Drets Humans.

L'activista Abu Mohammad, membre de la xarxa Sham a Homs, va explicar des d'aquesta ciutat que l'ofensiva del règim va començar ahir i continua avui sobre els barris rebels de Hamidiya, Bab Sayeh i Bab Oud, al casc antic de la localitat, a més d'Al Jalidiya.

"Els bombardejos han destruït avui la casa d'una família de set membres. Han matat una dona i dos dels seus fills, mentre que dos fills més estan ferits de gravetat", ha assenyalat.

Segons Abu Mohammad, l'exèrcit va intentar irrompre ahir als barris controlats per l'oposició, però l'Exèrcit Lliure Sirià els va repel·lir i va causar víctimes mortals en el si de les tropes governamentals.

Per la seva banda, l'agència oficial siriana Sana ha informat avui que "unitats de l'exèrcit van destruir refugis terroristes en diversos veïnats de Homs i els seus voltants".

Citant una font militar, Sana va assenyalar que un nombre indeterminat de terroristes −que és com sol anomenar el règim els rebels alçats en armes− van morir a Jalidiya, on l'exèrcit "va realitzar grans avanços".

stats