Internacional 22/02/2013

Letty Hidalgo: "Els que van segrestar el meu fill portaven l'armilla de la policia"

M.f.f.
1 min
Hidalgo creu que no la representa l'informe de HRW.

Van segrestar el seu fill Roy fa dos anys i continua desaparegut. Com ha viscut aquest temps?

Han sigut d'una terrible impunitat i injustícia, i d'un terrible desenteniment i insensibilitat per part de les autoritats. Un pelegrinatge en què no se'ns para prou atenció.

Com va desaparèixer el Roy?

Van segrestar-lo a casa nostra. Un comando armat va entrar per la força, van endur-se tot el que teníem de valor i també el meu fill gran. Van demanar-me una quantitat de diners a canvi, vaig reunir-los i vaig pagar al cap de dos dies. Però no ens el van tornar.

Què han fet les autoritats?

Vaig denunciar-ho però només hem rebut una resposta burocràtica. El cas no ha arribat al carrer, als agents. Crec que són ells els responsables. Els que van segrestar el meu fill portaven l'armilla de la policia.

¿Creu que l'informe de HRW representa les seves denúncies?

Estic contrariada, perquè crec que no es cobreix l'opinió de les víctimes. L'ONG pren massa distància i li serveix a Peña Nieto per fer veure que està actuant.

Què els impulsa a brodar?

Ens porta a brodar la idea de fer una denúncia de les desaparicions a Nueva León el 2011, quan ja es brodava pels assassinats. Volíem i volem sensibilitzar la gent. El problema és que la majoria dels que se'ns acosten no han denunciat el seu cas a les autoritats, els tenen por.

stats