Internacional 23/03/2013

Laura Arau: "Nou morts no són un error: no n'hi ha prou demanant perdó"

Cristina Mas
1 min

Laura Arau era una de les activistes que va participar en la Flotilla de la Llibertat i en les posteriors iniciatives contra el bloqueig de Gaza.

¿Els ha sorprès que Israel es disculpés per l'assalt al Mavi Marmara?

Sí, perquè sempre han actuat amb prepotència. No hi havia cap indici que les coses s'estaven movent: el cas era als tribunals.

Com valoren el comunicat?

No podem acceptar que parlin d'un "error". Sempre hem pensat que l'assalt va ser una ordre de dalt i que els soldats tenien instruccions de disparar a matar. Nou persones van ser executades a menys d'un metre de distància i una altra està en coma irreversible. I hi va haver gairebé 50 activistes ferits de bala. Un soldat pot disparar per error, però nou errors no són creïbles. A més, el que va passar amb la flotilla només és un reflex del que passa cada dia a Palestina: ¿també són errors els pescadors a qui disparen per haver-se endinsat més de tres milles dins el mar?

Continuaran amb els judicis?

L'acord entre Netanyahu i Erdogan no té res a veure ni amb el moviment ni amb els familiars de les víctimes. I no n'hi ha prou demanant perdó. Exigim responsabilitats a tota la cadena de comandament.

Israel també diu que indemnitzarà els familiars.

No és un problema de diners. Els que érem en aquell vaixell vam assumir un risc per denunciar l'ocupació i el bloqueig de Gaza. Només hi haurà un acord si aquest problema de fons s'acaba.

stats