Internacional 28/08/2013

L'OTAN considera que l'ús d'armes químiques "no pot quedar sense resposta"

El secretari general de l'Aliança Atlàntica, Anders Rasmussen, diu que no hi ha cap reunió prevista entre els membres per parlar d'un possible atac a Síria

Reuters
1 min

Brussel·lesL'OTAN acusa el règim de Baixar al-Assad de ser el responsable de l'ús d'armes químiques contra la població civil. El seu secretari general, Anders Fogh Rasmussen, ha manifestat aquest dimecres que qualsevol ús d'armes químiques és "inacceptable i no pot quedar sense resposta".

"Això és una clara infracció de les antigues lleis i pràctiques internacionals. Els responsables hauran de retre comptes", ha afegit Rasmussen des de Brussel·les, on ha assistit a una trobada amb diferents ambaixadors.

Els Estats Units, el Regne Unit i França volen atacar Síria per l'ús d'armes químiques per part del règim de Baixar al-Assad.

Rasmussen també ha dit que l'aliança militar es mantindrà "informada", encara que ha assegurat que no hi ha cap reunió prevista entre els seus membres per parlar d'un possible atac a Síria.

L'OTAN ja va liderar els atacs aeris durant la intervenció a Líbia el 2011. Aleshores, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va donar llum verda a l'atac que va acabar amb la caiguda del dictador del país, Muammar al-Gaddafi. En el cas sirià, però, es dóna per fet que Rússia i la Xina vetaran qualsevol proposta d'intervenció de l'organisme de l'ONU.

stats