PRÒXIM ORIENT
Internacional 13/08/2013

Israel amplia els assentaments de Jerusalem est el dia abans de les converses amb els palestins

Tel Aviv autoritza la construcció de 942 vivendes a la colònia de Gilo. La primera negociació directa en tres anys arrenca amb molt baixes expectatives

Agències
1 min

JerusalemIsrael ha aprovat la construcció de 942 cases a l'assentament de Gilo, al sud de Jerusalem, la tercera ampliació de colònies que anuncia el govern de Benjamin Netanyahu en l'última setmana. La mesura coincideix amb l'inici demà de les converses de pau amb l'Autoritat Palestina, promogudes pel secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, el primer cop que Israel i Palestina dialogaran des de fa tres anys. El tema dels assentaments és un dels més sensibles avui i va ser el motiu que es trenqués el diàleg. A diferència dels processos anteriors, la congelació de la colonització israeliana dels territoris ocupats palestins no és una precondició per asseure's a la taula.

Aquest dimarts ha començat l'alliberament de 26 presoners palestins, després que el Tribunal Suprem hagi denegat una apel·lació contra la posada en llibertat dels presos, que havien sigut condemnats abans dels acords d'Oslo del 1993.

stats