Internacional 26/08/2013

Cuba va cedir a les pressions dels EUA i va impedir l'arribada de Snowden a l'illa

L'Havana va arribar a amenaçar de no deixar aterrar un vol si hi anava l'extècnic de la CIA

Efe
2 min
Fotografia de l'última vegada que Snowden va deixar-se veure en públic, a Rússia.

MoscouCuba va amenaçar la companyia aèria russa Aeroflot de no deixar-la aterrar a l'illa en cas que portés Edward Snowden a dins, segons informa el diari rus 'Kommersant'.

L'extècnic de la CIA, que ha obtingut l'asil temporal de Rússia, va arribar a Moscou el 23 de juny procedent de Hong Kong i tenia previst viatjar a l'Havana el dia següent.

Les autoritats cubanes van cedir a les pressions dels Estats Units per no deixar que Snowden arribés en territori cubà.

El diari rus també destaca que l'extècnic de la CIA va celebrar el seu aniversari al consolat de Rússia a Hong Kong, on Snowden va manifestar a diplomàtics russos que el seu objectiu era viatjar a l'Amèrica Llatina fent escala a Moscou.

A banda de Rússia, Snowden també va valorar l'opció d'anar a Islàndia, tot i que el govern islandès el va advertir que només estudiarien el seu cas quan estigués al territori.

Snowden va estar fins al passat 1 d'agost a la zona de trànsit aeri de l'aeroport de Xeremétievo de Moscou fins que va rebre l'asil temporal de Rússia amb la condició que no filtrés més informació que perjudiqués els interessos dels Estats Units.

El cas Snowden ha provocat un conflicte diplomàtic entre Washington i Moscou. L'exemple més clar és l'anul·lació de la reunió que havien de tenir el president nord-americà, Barack Obama, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a principis de setembre.

stats