Itàlia
Internacional 04/08/2013

Berlusconi: "El govern ha de seguir endavant"

L'ex primer ministre italià promet la continuïtat de la coalició davant milers de votants del Poble de la Llibertat. El multimilionari reitera la seva innocència pel cas Mediaset

Agències
1 min

RomaL’ex primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha esvaït aquest diumenge els temors que la seva recent condemna per frau fiscal en l’anomenat "cas Mediaset" fes caure la coalició del seu partit amb el centre esquerra. Ho ha fet davant milers de votants del Poble de la Llibertat (PdL) vinguts amb autobusos de tot Itàlia fins a Roma per participar en una manifestació convocada pel partit berlusconià en un intent de donar suport al seu líder.

“Hem dit alt i clar que el govern ha de seguir endavant per aprovar les mesures econòmiques que hem demanat i ens les que ens hem posat d’acord”, ha dit el magnat de la comunicació als dos milers de persones que l’escoltaven a l’exterior de la seva residència. Sota banderes de "Forza Italia", l’antiga formació del Cavaliere, els assistents han clamat contra el Tribunal Suprem, que dijous va confirmar la pena de quatre anys de presó del líder conservador.

Els dies de disputes entre els socis de govern que van seguir la decisió de la cort feien témer que el mandat de només tres mesos del primer ministre socialdemòcrata, Enrico Letta, es col·lapsés.

El públic ha embogit quan el multimilionari ha reiterat la seva innocència. “Us he de dir, mirant-vos als ulls de la mateixa manera que vaig mirar als jutges, que sóc innocent”, ha exclamat. “Si un diumenge, 4 d’agost, amb 40 graus a l’ombra, un asfalt que crema i després d’hores de viatge una onada de gent ha vingut per demostrar-me el seu afecte, em sento en el deure de mantenir el meu compromís i seguir endavant amb encara més entusiasme i passió”, ha afirmat l’exmandatari.

stats