Internacional 18/02/2013

Aminatu Haidar: "La sentència demostra al món que el Marroc és una dictadura"

C.m.
1 min
Aminatu Haidar: "La sentència demostra al món que el Marroc és una dictadura"

S'esperava aquesta sentència?

Sí, des del moment que el Marroc es va negar a portar el cas a un tribunal civil. Aquesta sentència demostra que tota la bona imatge democràtica que volia vendre al món és mentida: el 2013 jutgen sense proves i sense cap garantia activistes civils en un tribunal militar. I que el món sàpiga que el Marroc és un règim dictatorial en el fons és una victòria per al nostre poble. El Marroc vol enviar un missatge de terror contra la resistència pacífica del poble saharaui. Però nosaltres seguirem amb la nostra lluita per l'autodeterminació i la independència.

Com afectarà el Front Polisario?

La sentència també és un missatge clar a [l'enviat especial de l'ONU Christopher Ross] que el Marroc no està disposat a respectar la legalitat internacional ni a negociar amb el representant legítim del poble saharaui, el Front Polisario. Cal que tots els governs empenyin per la celebració del referèndum d'autodeterminació. I sobretot l'espanyol, que ha d'acabar la descolonització.

Què passarà ara?

Als pobles del Sàhara ocupat els joves ja han sortit al carrer, però hi ha un desplegament enorme de forces de seguretat marroquines per impedir qualsevol manifestació. Els activistes ja estan preparant protestes. Definirem les dates quan les famílies tornin de Rabat.

stats