Síria
Internacional 22/06/2013

Els Amics de Síria acorden enviar als rebels "tot el material que necessitin"

Els onze països occidentals i àrabs que formen el grup es comprometen a fer arribar "urgentment" ajuda "per contrarestar els brutals atacs del règim". No tots els membres estan d'acord a armar l'oposició

Agències
1 min

El CaireEls Amics de Síria han acordat aquest dissabte "proporcionar urgentment tot el material i equipament necessaris a l'oposició" per fer front al règim del president sirià, Baixar al-Assad, segons ha anunciat el grup en un comunicat.

La formació inclou el secretari d'estat dels Estats Units, John Kerry, així com els ministres de França, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i també l'Aràbia Saudita, Qatar, Turquia, Egipte i Jordània. En un comunicat conjunt, els membres s'han compromès a ajudar els rebels, "cada país segons els seus criteris, amb la finalitat de contrarestar els brutals atacs del règim i els seus aliats". Els Amics de Síria canalitzaran aquesta ajuda via el Consell Suprem Militar rebel, organisme reconegut com a legítim per Occident.

La manera d'enfocar aquesta ajuda varia entre els membres del grup. L'Aràbia Saudita, per exemple, ha anunciat que enviarà més armes al país, mentre que l'ajuda francesa serà només logística, ja que París encara no s'ha decidit a armar l'oposició.

El grup també ha condemnat la participació de la milícia xiïta libanesa de Hezbol·lah al conflicte, i els ha exigit a ells i als combatents iranians que es retirin de la batalla.

stats