Iraq
Internacional 10/08/2013

Almenys 60 morts en una cadena d'atemptats a l'Iraq

Fins a deu explosions en mercats i carrers comercials de zones xiïtes de la capital i la localitat d'Al-Tuz marquen el final del mes sagrat musulmà del Ramadà

Agències
1 min

BagdadAlmenys 60 persones han mort aquest dissabte i 144 més han resultat ferides en la cadena d'atemptats amb cotxes bomba a Bagdad i a la localitat d'Al-Tuz, 210 quilòmetres al nord de la capital iraquiana, segons han informat fonts policials. A la capital iraquiana, els atacs s'han concentrat en zones de població xiïta.

Ha estat una cadena de fins a deu explosions en mercats i carrers comercials plens de famílies, malgrat el fort desplegament de forces de seguretat en el marc d'un pla per mantenir la tranquil·litat durant la festivitat de l'Eid Al-Fitr, que marca el final del mes sagrat musulmà del Ramadà. El país viu una onada violenta des de principis d'aquest any, deixant un miler de persones mortes el juliol, la xifra més elevada de morts des del 2008, segons les Nacions Unides.

Aparentment, els atacs han estat coordinats i són similars als que dimarts van matar 50 persones a Bagdad.

Els milicians sunnites han recuperat territori contra el govern liderat per xiïtes, alimentats per la guerra civil a Síria, que ha desencadenat les tensions sectàries en tot el Pròxim Orient.

stats