Internacional 02/06/2013

Almenys un mort i diversos ferits en un terratrèmol a Taiwan

El sisme ha arribat als 6,3 graus i l'epicentre s'ha localitzat a 32 quilòmetres del centre de l'illa

Efe
1 min

TaipeiAlmenys una persona ha mort, dues han resultat ferides greument i 16 més han patit ferides lleus a causa d'un terratrèmol de 6,3 graus de magnitud en l'escala de Richter que ha sacsejat aquest diumenge el centre de Taiwan, segons ha informat el Centre de Respostes a Emergències del ministeri de l'Interior taiwanès.

La víctima mortal era un muntanyenc que es va trobar enmig d'un despreniment de pedres al bosc Shui Yang, a la muntanya Alishan, segons el testimoni dels seus set companys d'excursió.

El despreniment de pedres a les muntanyes ha aixafat vehicles i ha causat petits accidents, i el trànsit ferroviari ha estat suspès al centre de l'illa.

També s'han produït talls del subministrament elèctric a les muntanyes del centre de l'illa i diversos poblets han quedat aïlladts per talls de carreteres.

L'epicentre del sisme, registrat a les 13.43 hora local (tres quarts de vuit del matí a Catalunya), s'ha localitzat a 32 quilòmetres a l'est del districte central de Nantou i a 10 quilòmetres de profunditat, segons el servei meteorològic taiwanès.

Les parts més afectades pel sisme a Taiwan són al centre de l'illa, incloses les ciutats de Taichung i Tainan, on el sisme ha tingut cinc graus.

A la capital Taipei i a la resta del nord de l'illa, el sisme ha tingut tres graus. Taiwan està situada en una zona tectònica on són freqüents els terratrèmols de més de cinc graus.

El sisme més devastador dels últims 100 anys a l'illa va ser el 21 de setembre de 1999, va tenir 7,6 graus de magnitud i va causar uns 2.415 morts i 11.305 ferits.

stats