ESPÈCIE PROTEGIDA
Misc 30/11/2012

El nostre mal no vol soroll

i
Xavier Fina
2 min

Em pensava que mai ho diria: vull que l'Espanyol deixi d'aparèixer tant a la televisió i que li deixin de dedicar tantes pàgines als diaris. Desitjo tornar a l'anonimat habitual. En l'últim mes hem protagonitzat rodes de premsa rocambolesques, una junta d'accionistes inqualificable, partits amb guerres de banderes i càntics fora de lloc, l'acomiadament emocionat del nostre Alex Ferguson i la presentació de la nostra esperança (Aguirre, amb perdó per l'acudit). Fins a final de temporada ja no ens pot passar res important. En aquell moment, espero que continuem desapareguts dels mitjans: voldrà dir que ens hem salvat.

Mentrestant, paciència i unitat. Perquè, com va dir algú, no estem tan malament. De la mateixa manera que la sensació tèrmica no és el mateix que la temperatura, la nostra sensació de desastre no coincideix amb les possibilitats objectives de salvació. El termòmetre diu que estem últims i que només tenim nou punts. D'acord. Però també diu que estem a dos punts dels llocs de salvació. Tenim molts motius per sentir fred -i no em refereixo a l'ambient gèlid de dimecres-, però diumenge podríem estar fora dels llocs de descens.

La irracionalitat de la meva fe és tanta, que ara confio plenament en Javier Aguirre. Se'm pot dir que si hagués vingut Marcelino diria el mateix. Doncs sí. Perquè la meva fe és en l'entrenador de l'Espanyol, la meva fe és en aquest club tan estrany, la meva fe és un grup de jugadors que són els únics que ens poden treure del pou.

La meva fe i la de tots els pericos serà el motor de la salvació. Si no en tenim no ens salvarem. Però fe no és esperar. Fe és penosa lluita contra els arbitratges que ens estan enfonsant. I, sobretot, fe és anar al mercat d'hivern a fitxar un mínim de tres jugadors de qualitat (la meva carta: porter, lateral, mig centre i davanter). I no portar-los el 31 de gener: per Nadal ja els volem aquí. El director esportiu que encara no ha arribat, però que segur que serà el millor, ja té feina.

stats