02/12/2011

"Ahí me las den todas"

2 min

Ja ho deia el poeta: és dur ser rei. I si no s'ho creuen, preguntin-li a Joan Carles de Borbó i Borbó-Dues Sicílies, que no guanya per a disgustos amb la seva família política. Ja ho deia ahir el reverend Iu Forn: d'ençà que les testes coronades es poden casar amb plebeus que ningú sap d'on vénen, pot passar qualsevol cosa. Per a alegria de les revistes que abans se'n deien de paper couché, però que seria més correcte anomenar de paper de vàter.

Una d'aquestes revistes treu aquesta setmana a la portada una imatge de l'imminent imputat Urdangarin que és realment escruixidora. L'infant consort (es diu així?) hi apareix demacrat, mal pentinat, amb cabells blancs, les galtes xuclades i la mirada absent, i abillat amb un blazer blavós que fàcilment pot provocar una lipotímia a Jaime Peñafiel. Si la foto és certa, i no el producte de la fecunda imaginació de cap artista del Photoshop, s'ha de dir que l'home fa llàstima. Si realment es passeja d'aquesta guisa pels carrers de Washington s'exposa al fet que algun transeünt li doni un dòlar perquè almenys es pugui comprar un hot dog i treure el ventre de pena.

No acaba aquí la cosa, perquè Urdangarin no és l'únic membre (amb perdó) de la família reial espanyola amb problemes d'imatge. Aquests dies, les mateixes revistes especialitzades han reproduït amb insídia una fotografia de la princesa Letizia que també fa venir basarda: l'expresentadora del Telediario hi apareix tan prima que fa l'efecte d'haver-se escapat d'alguna campanya de suport a Biafra. "Preocupa la extrema delgadez de doña Letizia", diuen els titulars, i efectivament, la noia sembla talment una arengada vestida.

De manera que ja ho veuen: entre el gendre i la nora, Don Joan Carles i Doña Sofia no deuen guanyar per a disgustos. Lluny de quedar com un cas aïllat, es veu que Marichalar i els seus pantalons de paramecis van assentar un precedent, i qui sap si un malefici. Recordem que, en el moment de ser expulsat de la règia família, es va ordenar fins i tot que l'efígie de Don Álvaro fos retirada del Museu de Cera de Madrid, i ja sabem pel cine que aquesta mena d'iconoclàsties sempre porten algun iuiu.

Un iuiu que es fa directament palès en la persona del mateix rei d'Espanya, que d'un temps ençà no surt d'un bony que ja cau dins un forat. Ara resulta que es va fotre un cop contra una porta (aixecar-se de nit a la Sarsuela per anar al lavabo deu ser una aventura molt intensa) i l'home ha d'anar pel món amb ulleres negres per dissimular l'hematoma que té a l'ull. "Semblo el Guerrero del Antifaz", diuen que va dir fa poc en un acte públic.

Res, que estem en total desacord amb les veus que critiquen la institució monàrquica perquè diuen que ens surt cara. Ben al contrari, per la diversió que ens donen, encara els paguem poc. Que els facin un reality!

stats