Publicitat
Publicitat
image-alt

GOLAFRE 365

ROGER ESTRADA

Les salses més picants fan plorar de gust

Cada cop que algú pronuncia la frase “compte amb això que pica molt” assenyalant-me un recipient on s’amaga expectant una salseta aparentment inofensiva començo a bavejar com els pobres quissos d’en Pavlov....

Fent el ‘canalla’ a Madrid abans de l’1-O

Com que m’agrada el mambo, el dia abans de l’1-O vaig fer un viatge llampec a Madrid per copsar l’ambient a la capital del Reino i, de passada, visitar per primera vegada La Tasquería, el local de ...

Tarifa plana per anar de copes

“Aquest és en Nick i és el seu aniversari. Som a The Bankers Draft, a Sheffield, taula 67. Sigueu generosos i envieu-li una beguda a través de l’apli”. Quan l’usuari @RoryMeep va enviar aquesta piulada la...

Els entrepans més bons i solidaris

Sempre que soc a Madrid, abans d’agafar el tren de tornada, m’acosto al Brillante que hi ha prop d’Atocha i em demano un bocata de calamares. Sempre. Quan hi ha concert a l’Apolo, entro al frankfurt del...

Gora França! Hendaia, Biarritz i Baiona

No ha sigut pas bona idea dedicar dues columnes a les vacances d’estiu; immers en la grisa rutina laboral, recordar aquells dies de despreocupada golafreria no ajuda a superar la síndrome postvacacional,...

Pelegrinatge al Laia, temple gastronòmic

Soc addicte a My Maps, l’eina de Google Maps que et permet crear un mapa personalitzat de l’indret que estàs a punt de visitar. El de les meves vacances a Nova York l’estiu passat conté més de 100...

Retrobar amics i gaudir a taula del Pork&Tuna

Vaig conèixer el Daniel Pujal a les oficines de la revista Playboy ; ell n’era l’editor gràfic i jo vaig arribar-hi per acabar-ne sent el cap de redacció. Vam connectar instantàniament i tot just en farà...

El Netflix dels gurmets

Home, cool home. Aire condicionat, copa glaçada de muscat i Netflix; el món pot seguir bullint allà fora... La plataforma de vídeo online presenta un catàleg ben farcidet de títols per saciar l’espectador...

¿Plats vegans o el clàssic cap i pota?

A Cossetània Edicions o bé són uns catxondos o bé es preocupen per la meva salut. O tot plegat, cosa que els faria encara més adorables. Fa uns mesos van enviar a la redacció un exemplar de Batuts verds,...

Arròs negre, droga dura

El meu àlbum de fotos del Primavera Sound sempre comença, des de fa anys, amb alegres instantànies fetes a l’interior del restaurant Maians, al número 28 del carrer de Sant Carles de la Barceloneta. Els...

La llengua dels Rolling Stones

Ho sento si fa una miqueta de ràbia, però ja tinc la meva entrada per veure The Rolling Stones el 27 de setembre. El procés de compra va ser un autèntic calvari; per sort, mentre jo desesperava, l’amic...

Oh, Carol!

Feia (massa) temps que tenia pendent visitar la Bodega Carol (Aragó, 558, Barcelona) i no hauria pogut escollir una data més bona per treure’m l’espineta: el 8 d’abril, coincidit amb el seu segon...

Final Feliç & Macera

Dimecres a la nit - Final Feliç - Marquès de Campo Sagrado 27, Barcelona. He quedat aquí amb la Bea i el Jordi, dos amics / excompanys de feina, per posar-nos al dia tot descobrint la carta del nou...

Un diumenge a Vella Terra

Un esplèndid feix de llum m’embolcalla la cara mentre tiro el cap enrere per beure’m un glop del Terrers que m’acaben d’oferir a l’estand de Recaredo a la fira Vella Terra. Soc a l’Estació del Nord de...

TheCreativeMenu

TheCreativeNet és “una plataforma que identifica, connecta, interconnecta i dona visibilitat i projecció al talent creatiu amb més futur de Barcelona/Catalunya”, un ambiciós projecte que està teixint un...

'Refugees welcome'

Fa tot just una setmana que Donald Trump va decretar la prohibició d’entrada als Estats Units durant quatre mesos de refugiats de tot el món i, durant 90 dies, d'immigrants de set països de majoria...

La millor hamburguesa de BCN?

Aquests dies el món –és a dir, el meu feed de Facebook– sembla dividir-se entre admiradors i detractors de La la land, un preciós musical per il·luminar-nos en temps d’obscuritat / un bluf preciosista a...

Un saltejat de larves i mosques?

L’any 2050 serem uns 9.000 milions de persones al planeta i les Nacions Unides calculen que la producció alimentària haurà d’augmentar quasi en un 70%. Els insectes seran, doncs, una part crucial de les...

Fogons ‘canalles’

Anthony Bourdain és l’Iggy Pop de la gastronomia, el Louis C.K. dels fogons. I una autèntica celebritat als Estats Units d’ençà que l’any 2000 va publicar Kitchen confidential, un explosiu llibre de...

Visca la rauxa!

“Si vostè és un deixeble d’un d’aquells comptadors de calories que converteixen els plaers de la taula en una forma de càstig, tanqui aquest llibre immediatament; és massa vital, massa agressiu i massa...

Berlín Exprés

Visitar per primera vegada Berlín durant un cap de setmana de novembre no sembla la idea més encertada. Fer-ho en cadira de rodes per un inoportú esquinç, encara menys. Però si l’ocasió s’ho mereix –un...

En Franco cuina

Sense embuts: Franco Noriega fa una miqueta de ràbia. És rematadament atractiu, té un cos apol·lini que evidencia estructures musculars que mai arribaré a reconèixer com a pròpies i parla amb la seductora...

‘Not lovin' it’

Llegeixo al blog First we feast el següent titular: “Li concedeixen McDonald's gratis de per vida a una dona de 100 anys”. A la notícia expliquen que Nadine Baum, una velleta de Hanover –a Maryland, Estats...

Muy/Molt/Very Johann

Johann Wald és un paio que transmet una passió desbordant i contagiosa. Gràcies a la seva irrefrenable espontaneïtat i el seu innegable carisma es va convertir en el rostre més popular del canal MTV España...

La paella dels xoriços

“Primer dia del judici de la Gürtel i les targetes black i tothom tuitejant en contra de la paella de Jamie Oliver. Ens equivoquem de xoriço...” Amb la seva punteria habitual, Jan Gura –guionista del...

Sense pressa, sisplau

Veritat irrefutable: dilluns és el pitjor dia de la setmana. Quan arriba el fatídic dia, és millor afrontar-lo amb calma, despatxant amb diligència els marrons en format correu electrònic per poder...

Qui salvarà el rock'n'roll?

Tercer i últim capítol de les meves gastroaventures per Nova York. Vaig per feina, doncs: hey ho, let's go! Nishi Momofuku (232 8th Avenue) és el penúltim dels locals de l'empori Momofuku del xef David...

Les ostres del Marcelo

La cantant de country folk Mary Chapin Carpenter va compondre Grand Central Station, localitzable al seu àlbum Between here and gone del 2004, arran de llegir una entrevista amb un ferrallista pocs mesos...

Nova York és un festí

Si esteu llegint això és que ja he tornat de Nova York. I que estic trist, però alhora content d’haver gaudit novament d’aquesta aclaparadora ciutat i d’haver-ho fet amb la millor còmplice possible. Són...

Obert per vacances

Si esteu llegint això és que estic de vacances. Laborals, esclar. Perquè ni l'operació biquini ni la xafogor d'un estiu a la gran ciutat han fet minvar la meva voraç golafreria durant aquestes setmanes de...

< Anterior | 1 | 2 | Següent >