GALA DE LES ESTRELLES DEL FUTBOL CATALÀ
Misc 05/03/2013

El futbol català, orgullós del talent fet a casa

L'Antiga Fàbrica Damm acull una festa amb el blaugrana Sergio Busquets com a principal protagonista

i
Natalia Arroyo
2 min

Barcelona.L'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm va ser l'escenari de la Gala de les Estrelles, que, per segon cop, organitza la Federació Catalana de Futbol. Més d'un centenar de persones van reunir-se per celebrar els èxits del millor futbol català en un acte al qual, a més dels premiats, també van assistir els jugadors del Barça Xavi Hernández (guanyador l'any passat) i Leo Messi, que van rebre els primers aplaudiments del vespre, i importants personalitats del món del futbol i de l'esport, com el president de la Federació Catalana, Andreu Subies; el secretari general de l'esport, Iván Tibau; el president de l'Espanyol, Joan Collet, i el vicepresident del Barça Josep Maria Bartomeu. Exjugadors, directius i entrenadors van omplir totes les cadires d'una sala amb ganes de presumir del talent fet a casa.

"El futbol català està de moda. Els èxits del Barça hi han tingut molt a veure. Fa 18 anys que treballo a Anglaterra i ara la gent demana el futbol de possessió, quan abans era molt difícil que s'obrissin i que canviessin d'idea i de tradicions", va explicar Robert Martínez, el tècnic del Wigan, a qui van dedicar uns minuts especials per la seva experiència a la Premier. "És una gala per reconèixer el futbol que neix des de baix. Això és un premi a la realitat que treballen moltes persones cada dia", va comentar Andreu Subies.

Sandra Vilanova ho va aprofitar per reivindicar "els sacrificis que s'han de fer per jugar en futbol femení". Però el gran protagonista va ser Sergio Busquets. "Per a nosaltres és difícil seguir sense Tito. Quan el líder no hi és, hi hem de posar tots una mica més de part nostra, encara que ara els resultats no ens estiguin acompanyant", va analitzar el migcampista del Barça. Busquets va demanar "l'ajuda de tothom" per superar l'eliminatòria contra el Milan dimarts que ve.

Una exhibició de free-style va donar pas al premi al millor gol, que va recaure en el xut des de 40 metres de Baruc Nsue, del Manlleu. Va tancar la gala el premi d'honor a José María Calzón, delegat de l'Espanyol, que va rebre l'ovació més forta de la nit. "Els periquitos sabem que ens toca patir molt i gaudir poc", va dir per acabar la seva intervenció.

stats