LLIGA
Misc 26/01/2013

Més intensitat per suplir Verdú a la Romareda

i
Natalia Arroyo
2 min
Els jugadors de l'Espanyol celebrant el gol decisiu de Baena contra el Mallorca a Cornellà.

BARCELONAAmb Verdú es juga d'una manera i sense Verdú d'una altra ben diferent. La baixa per sanció del migcampista de l'Eixample, amb cinc targetes grogues, condicionarà l'alineació de l'Espanyol contra el Saragossa aquesta tarda (20 h, Canal+ Liga/GolT). Javier Aguirre reconeixia ahir en roda de premsa que l'equip el trobarà molt a faltar, perquè no té a la plantilla "cap altre futbolista de les seves característiques". Aquesta temporada l'equip només ha disputat un partit sense ell, el de Copa del Rei al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (encara en l'era Pochettino), i va caure 3-1. En el total d'altres temporades, Verdú s'ha perdut 9 partits, amb un balanç de dues victòries (22%), quatre empats (44%) i tres derrotes (33%) de l'Espanyol, unes estadístiques no gaire diferents de les que té amb ell al camp. És en l'aspecte golejador on l'equip surt perjudicat quan Verdú no hi és: l'Espanyol marca només 0,78 gols per partit, molt menys dels 1,12 que acumula de mitjana quan ell dóna criteri al futbol ofensiu. Jugador tècnic, màxim golejador de l'equip amb sis gols i capità, Verdú és el millor soci ofensiu de Sergio García, l'altre líder blanc-i-blau.

L'absència de Verdú com a figura principal d'enllaç entre la defensa i l'atac obligarà Aguirre a donar noves responsabilitats ofensives a altres futbolistes. Però, sobretot, "a donar molta intensitat al joc". El bon paper de Forlín i Baena al doble pivot contra el Mallorca, sumat a les molèsties al taló dret que durant tota la setmana ha arrossegat Víctor Sánchez, que finalment va entrar a la convocatòria, insinuen un mateix esquema defensiu de l'equip, amb Javi López, Colotto, Héctor Moreno i Capdevila a la línia defensiva. L'interrogant és a la parcel·la ofensiva. Petrov, que ja ha completat la primera setmana de treball amb els nous companys després de ser fitxat fa deu dies, podria disputar els seus primers minuts com a blanc-i-blau i podria fer-ho d'inici a la banda esquerra. Simão, cada dia amb més protagonisme, té opcions d'ocupar l'habitual rol de mitja punta de Verdú, mentre que Stuani seria el candidat a moure's per la banda dreta. Canviar l'estructura per sorprendre el Saragossa amb un 4-4-2, com ja va insinuar contra el Mallorca a Cornellà-El Prat pot ser una alternativa. Per decisió tècnica no viatjaran a Saragossa Tejera, Rui Fonte ni Galán.

L'afició es desplaça en massa

El duel amb el Saragossa, que afronta el xoc amb les baixes importants d'Apoño, Loovens i Álamo i sense haver guanyat encara en aquest 2013, pot acabar de catapultar un Espanyol en ratxa. En dos mesos, Aguirre ha tret del pou els periquitos, que respiren ara tres punts per sobre del descens, i ha sigut capaç d'encadenar dues victòries consecutives (contra el Mallorca i el Celta), una fita que no s'aconseguia des del març de l'any passat. L'afició està il·lusionada i té confiança. Tanta, que en dues hores va esgotar les entrades de la zona visitant de la Romareda. "Estic molt content amb l'afició perquè s'ha anat enganxant amb l'equip", va elogiar el tècnic.

stats