ESPANYOL
Misc 29/06/2013

Collet esclata contra el Barça per la polèmica amb el futbol formatiu

El president blanc-i-blau prendrà mesures per evitar fitxatges a la base i fa balanç anual

i
Natalia Arroyo
3 min
El president de l'Espanyol, Joan Collet, va fer balanç del curs 2012/13 i va mostrar-se molt crític amb els fitxatges de nens del planter blanc-i-blau que està fent el Barça.

Cornellà de Llobregat.Una temporada en què el primer equip acaba tretzè i cap dels equips base aixeca un títol no és un bon any per a l'Espanyol. Ni tan sols si se sobreviu a un inici de Lliga horrorós per tancar la permanència a Primera amb comoditat i es freguen posicions europees després d'una reacció amb canvi de tècnic. "No puc estar satisfet amb com ha anat la temporada. Ha sigut un any una mica mogut", va resumir ahir Joan Collet en una roda de premsa de balanç del curs 2012/13. "El nostre primer objectiu ha de seguir sent la salvació, però l'Espanyol mereix ser a Europa i entrar-hi és una aposta ferma d'aquest consell", va afegir.

Amb "esperit autocrític i voluntat de transparència", el president de l'Espanyol va repassar els principals punts d'interès de l'actualitat blanc-i-blava i va mostrar-se especialment contundent amb la situació del futbol base. En els últims dies s'ha confirmat que el Barça ha fitxat diversos jugadors en edat formativa -com fa anys que denuncien des de l'entitat periquita- i l'Espanyol ha decidit passar a l'acció. "No he vingut a fer la llagrimeta, he vingut a denunciar-ho. El cos em demana actuar. No pot ser que ens espoliïn cada any i aquí no passi res", va afirmar amb to seriós.

Mesures de protecció

La primera mesura que prendrà el club és regular l'entrada a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besòs dels tècnics o representants de jugadors, que a partir d'ara necessitaran permís del club per assistir a partits o entrenaments. "No pot ser que vinguin a casa nostra a robar-nos jugadors i puguin passejar-se amb tota tranquil·litat", va afirmar.

L'altra mesura serà fer signar als jugadors un contracte de formació que asseguri una compensació econòmica si abandonen l'entitat abans d'hora. El contracte, a més, determinarà que "si algú marxa per la porta de darrere per fitxar per un altre club, no tornarà", com ja va avançar dijous el responsable del futbol base, Jordi Lardín.

Collet apuntava ahir als pares com a primers culpables d'una situació que fa anys que es repeteix. "No només és responsabilitat dels clubs que vénen a robar jugadors, és sobretot cosa dels pares, que sembla que estiguin esperant una trucada". En aquest sentit, el màxim mandatari periquito va ser especialment gràfic: "L'Espanyol no és un trampolí per a ningú, no som aquí per formar jugadors per a altres clubs. Qui no tingui el desig d'arribar al primer equip i anar pujant categories, no ens interessa".

El president de l'Espanyol espera trobar aliats a la Lliga de Futbol Professional, on plantejarà a altres clubs una fórmula per regular els fitxatges en edat formativa, "perquè això ara és una selva".

Tot i l'enrenou de les últimes hores, l'Espanyol va deixar clar que no es trencaran relacions institucionals amb el Barça i Collet defensava la seva bona relació personal amb Sandro Rosell. "Però tampoc ens anirem abraçant ara si ens trobem. Estem dolguts", va matisar.

Explicar les sortides

Sobre l'àrea econòmica, Collet va insistir en la necessitat de ser rigorosos en la despesa i va treure importància a les baixes que està patint el primer equip. "Les cobrirem i farem un equip més competitiu que aquest any", argumentava. En aquest sentit, el president va avançar que tots els futbolistes que marxin, com ara Jordi Amat, hauran d'explicar en roda de premsa els motius del seu adéu "perquè si no, sembla que l'Espanyol desfà l'equip, i són ells que trien ofertes millors".

stats