13/09/2011

Bona tarda, Catalunya

2 min

Després de la Fletcher, Cuní a 8TV. Per fi vam veure 8 al dia , un títol que sembla inspirat en el que va popularitzar la Terribas a TV3. Senyal que li agradava. Cuní va debutar justificant-se: "No esperin de nosaltres gaires coses més que el compromís amb la informació".

Va començar fred, com si li faltés ànima, tot i que de mica en mica va anar agafant embranzida. Revifant el cas dels regidors de Salt vam patir amb les dificultats dels testimonis per explicar-se. L'arrencada va ser dura.

L'essència Cuní, però, va fer evidents les intencions. 8 al dia vol marcar l'agenda de l'actualitat. La notícia dels massatges a la platja de cada estiu la van vendre com si descobrissin la sopa d'all. L'ambició, però, es notava: cara a cara de nivell amb la immersió lingüística i més tard entrevista amb Àngel Ros, que va anunciar (oh, sorpresa!) la seva candidatura per ser elegit primer secretari del PSC. Va fer tota la impressió que Cuní ja coneixia, abans de la conversa, allò que Ros volia comunicar.

No va faltar la droga dura: les escenes dels Roper amb la Rahola. La Pilar, com una matrona italiana, recordava les seves vacances sota una palmera llegint Ciceró i Plató. Cuní li donava corda i quan ja la va tenir esverada la va deixar anar perquè es llancés ferotge sobre un filet suculent que li tenia preparat: García Albiol i Badalona. Cuní l'excitava: "Li demanarem que vingui al programa". I la Rahola, lleona, cridava famèlica: "Porta-me'l! Porta-me'l!". Bravo.

Tenint en compte els continguts i a qui va dirigit sembla un format més adient per a la nit que no pas de tarda. A les nou en punt, per lluitar contra el Telenotícies, va optar pels titulars i una tertúlia clònica a la d' Els Matins .

Josep Cuní es va acomiadar fent referència a les audiències de l'endemà. Semblava que es justifiqués abans d'hora per uns resultats que intuïa poc impactants, i això va restar força a la imatge que ens ha venut d'home descarat que no es preocupa pel que diran.

stats