Bèsties que parlen
Misc 21/12/2010

La dona que prepara canelons

i
Lluís Gavaldà
2 min
Prefab, Sprout

La dona que prepara els canelons remena la beixamel amb la mà dreta mentre es passa l'altra mà pels cabells i s'amoïna perquè encara no ha demanat hora a la perruqueria. Si no fos pel brunzit de l'extractor es podria sentir la cançó aquella dels Prefab Sprout que sempre canta quan està sola i que li fa venir al cap quan el seu home la va començar a festejar. Tot d'una recorda que ha de recollir el regal per a ell, un joc de copes amb un decantador, i automàticament deixa els fogons i repassa el rebost per tal de no fer curt de vi de cara a l'endemà. Fent companyia a les ampolles, hi ha una capsa de neules encetada i s'adona que abans que torni el nen ha d'assegurar-se que el tió s'hagi acabat tot el bol de pells de mandarina i hagi buidat el got d'aigua.

La dona que prepara els canelons s'apropa a l'ordinador, contesta un parell de mails i després entra un moment al Facebook, però com sempre s'atabala i s'aixeca de la cadira abans no s'hi enganxi mitja hora llarga i després se senti culpable d'haver perdut el temps. Va cap a l'habitació, tanca la finestra i recull de damunt el prestatge la carta als Reis del petit, que hauria de portar al patge abans no es perdi. Repassa la cal·ligrafia del nen i somriu amb la seva manera tan original d'escriure malament Bob Esponja.

La dona que prepara els canelons recull unes calces de terra i quan s'aixeca es veu al mirall del lavabo i en aquella cara tan familiar hi veu sa mare i son pare, i també el seu fill. Veu els que no hi són, els que sí i els que encara han de venir, veu tots els dinars de Nadal que ha preparat, tots els que encara li queden per preparar i just quan està punt de posar-se bleda ensuma l'olor de la beixamel i corre cap a la cuina. Apaga el foc i fa un tast. Mmmmm. Sí senyora, arriba un altre Nadal i aquests canelons, com sempre, quedaran de collons.

stats