10/02/2013

12-F

2 min

Si algú encara no té clar en quin país ens movem, només ha d'estar atent al que passarà dimarts vinent, 12 de febrer, al Congrés de Diputats.

A migdia hi haurà la compareixença de Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu, màxima expressió d'aquests poders contramajoritaris que es consideren amb dret de manar i disposar dels països. Draghi ha posat com a condició parlar a porta tancada, sense taquígrafs i sense acta de la reunió. Hauria de saber que un Parlament és un lloc de deliberació democràtica, de paraula pública, on no cap la impunitat de no deixar testimoni del que s'ha dit. Tots els partits han acceptat la imposició, excepte dos representants del grup d'Esquerra Unida que han advertit que difondran la sessió per Twitter, si no els fan fora, que tot és possible. El Parlament s'humilia davant Draghi amb l'excusa que Alemanya va fer igual. Una oportunitat desaprofitada de demostrar més dignitat democràtica. Però qui mana, mana.

A la tarda es presentarà la iniciativa popular per declarar els toros Bé d'Interès Cultural. Una iniciativa nascuda amb l'objectiu que una llei de rang superior anul·li la prohibició del Parlament català. Serà aprovada, òbviament. I quedarà clar un cop més que l'estat de les autonomies és molt poc descentralitzat en la capacitat de decisió política. Si Catalunya va a la seva, sempre hi ha un subterfugi legal per fer-la tornar a l'ordre.

A continuació vindrà la votació de la iniciativa popular per la dació del pis en pagament de la hipoteca. El llarg procés de mobilització per aconseguir les firmes i acomplir els requisits es liquidarà en un parell d'hores, a tot estirar. El PP ja ha dit que votarà que no: entre la seva voluntat i la de la banca no hi ha distinció. I CiU dubta entre el no i l'abstenció. Una altra demostració de qui mana.

Si no en teniu prou, encara podeu recordar que aquest mateix dia farà un any que el Parlament va aprovar la reforma laboral que ha convertit l'acomiadament en un pur tràmit dels que es fan sense mirar els ulls dels afectats. Conseqüència: una nova allau d'aturats. Així és Espanya.

stats