15/10/2011

271 gols en contra

1 min

Tinc un bon amic, bon escriptor i moltes altres coses bones, que diu que el seu és l'esperit anti-Guardiola: zero competitivitat; l'important és perdre, no participar. És un adult amb ànima d'adolescent. Li agrada portar la contrària, li agrada exagerar veritats fins que es converteixen en magnífiques mentides, s'enamora a la velocitat de la llum, combina la llàstima per ell mateix amb un secret orgull de ser com és, té tan interioritzat el sentit d'autoritat com les ganes de saltar-se'l... En fi, que si ara Guardiola és el nostre déu, ell es declara no creient. Ah, i si pot, es lleva tard.

He pensat en el meu amic després de veure al YouTube el vídeo L'equip petit , que va causar furor a principis d'estiu. Si us ha passat per alt, repesqueu-lo. Explica les peripècies d'un equip de futbol benjamí, el Margatània, format per nens i nenes de les escoles Margalló i Cossetània de Vilanova i la Geltrú. Durant tota la competició, el porter, en Haritz, va rebre 271 gols. Però això no va impedir que l'entrenador, els pares i els mateixos nens s'ho agafessin amb aquella alegria. "No hem marcat cap gol, però gairebé que ho aconseguim", diu la Ruth. I en l'últim dia, a l'últim partit, premi: goooool!

Als nens del Margatània, com que no són adolescents rebels, sinó nens, no els agrada perdre. Al meu amic li costaria convence'ls del contrari. Però segur que s'ho passarien molt bé amb ell, que, per esperit de contradicció, se saltaria -olímpicament, esclar- el que calgués perquè guanyessin.

stats