18/02/2013

Febre catalana

1 min

La temperatura de la protesta social puja: retallades, desnonaments, atur... El sobiranisme bull en moltes llars. L'espionatge escalfa la política. La corrupció crema les administracions. Tota aquesta febrada no és passatgera. Aquest cop el malalt és conscient que s'hi juga la pell: ens hi juguem la salut. Perquè la malaltia presenta massa símptomes en paral·lel i alguns són realment greus. La criatura està patint. Cal trobar una solució.

Durant anys hem viscut incòmodament instal·lats en una mala salut de ferro, sobremedicats amb calmants del tipus pactinina . L'equip mèdic habitual, que, ai!, en alguns casos cobrava per fer receptes, ens ha tingut sedats, controlant que la temperatura mai pugés per sobre dels 37,5º. Si hi havia alguna punta de calor, s'aplicava una sessió de massatge col·lectiu ben untat amb oli sobiranista, i l'endemà tots a treballar, com si no hagués passat res.

De cop aquesta medicina pal·liativa ha deixat de ser efectiva. Quan ja no pots pagar-te ni les pastilles, quan el massatge no relaxa sinó que excita, tot cau pel seu propi pes. Perds la confiança en els metges. Decideixes que no et vols seguir arrossegant. Vols canviar radicalment de tractament. I si aquest tractament no entra a la Seguretat Social de l'Estat, doncs mala sort. Et cal un altre estat, uns altres metges, remeis nous. No vols ser un malalt crònic, ni encara menys que et tractin de malalt imaginari. Això no es cap comèdia de Molière ni cap hipocondria victimista. És un indecent mal viure. Fins i tot algun dels antics metges, el Dr. Mas, ha canviat de parer i ara et dóna la raó. Està disposat a guiar-te en la curació. I tu saps que et guariràs. Sí, ho saps.

stats