19/12/2011

Tampoc cal fer tremolar l'enemic

2 min

M'he llevat ben d'hora ben d'hora perquè el PSC s'hi posa a les nou, tot i que Pere Navarro ha acabat ben tard ben tard: a les cinc de la matinada. Àngel Ros i Nàtius Elena, a dos quarts de quatre. Quim Nadal a les nou de la nit ja era a casa. No ser a l'onze titular té avantatges.

A Navarro se l'ha comparat amb un altre terrassenc, el Xavi del Barça, perquè sap repartir joc i moure la pilota. I ell s'ho ha cregut, perquè comença així el discurs de cloenda: "M'han dit que el de Terrassa ha fet la primera passada de gol i un gol".

Nou PSC sembla un lema de renovació, però potser vol dir que n'hi ha que renovaran per quatre anys més. L'eslògan del 94 ja feia referència a la novetat: Noves respostes per a una nova època . I el del 2000 es va concentrar en una sola paraula: Innovació . Compreses i detergents també van jugant amb l'adjectiu nou per seduir consumidors a la manera lampedusiana.

Els cronistes tenim poc marge de maniobra. Entenc que no em deixin arrencar declaracions de menors a la guarderia, però és que fins i tot em veten al plenari. Puc circular pels passadissos, la sala de premsa o el bar, on un entrepà val vuit euros (sort que el congrés és socialista).

Em colo a la sala de plens fent-me passar per militant. La Sánchez-Camacho diu a la Chacón: "Carmeta, que tu i jo hem fet moltes tertúlies juntes". La del PP també abraça Pere Navarro. Ell aclareix: "Això no vol dir que hàgim de pactar". I ella provoca: "Potser algú es posarà nerviós". Oriol Pujol entra just quan Puyal canta el tercer gol. O és el quart?

Al lavabo em trobo Esperança Esteve, la diputada que va exclamar que perdia els pantalons a Badalona, i no penso a felicitar-la pel sant. Segons Havel, la mort del qual s'acaba de conèixer, "l'esperança no és la convicció que les coses sortiran bé, sinó la certesa que tenen sentit, sigui quin sigui el resultat".

Banda sonora final: Mediterráneo , de Serrat; La Internacional , sencera i en castellà; i Els Segadors , a mitges: res de fer tremolar l'enemic ni de segar cadenes.

stats