14/11/2012

'El zoo d'en Pitus'

2 min

Si és que no hi ha dret. A cada acte electoral li passa alguna cosa digna de ser trending topic . L'altre dia, a l'Hospitalet, feia una botifarrada electoral i un senyor va i crida " ¡Viva Franco! ". I ara això altre.

La cosa s'esdevingué quan Alícia Sánchez-Camacho (Sanchis-Quemascle, en la Catalunya independent que ella anticipa) explicava als periodistes que els carrers de Badalona estaven molt nets. Nets no pas a nivell metafòric. Vull dir que no es referia a l'escòria i la xusma que ha eliminat l'alcalde García-Albiol (Garriga-Albiol, vaja). Parlava de netedat en el sentit estricte. I fou quan se li aparegué una rata com un conill. Passem al present històric. Alguns periodistes xisclen. D'altres, els més serens, en fan tuits. I aquests tuits es retuitegen. La notícia de lessa humanitat es publica a les edicions online dels diaris. De seguida, els burletes (que mai no falten) en fan escrits creatius i de mal gust, i no hi ha més remei que el moderador adverteixi que "només s'acceptaran comentaris respectuosos".

Reconec que "com un conill" és de la meva collita. No està comprovat que fos una ratota, però sempre que algú veu una rata diu que era una rata com un conill i és per això que em permeto la llicència. Tampoc no se sap quina és la sort que ha corregut. S'ignora si era espontània o si va ser deixada anar, pèrfidament, per algun immigrant nacionalista de la zona.

Si es tractés del segon cas, si la rata hagués estat deixada anar, voldria dir que prèviament hauria hagut de ser caçada. I aquí vaig. Com es caça una rata? On t'ho expliquen, això? Doncs jo els ho puc dir. En un llibre adoctrinador que tots els adolescents catalans llegeixen i que hauria d'estar prohibit: El zoo d'en Pitus . Qui no recorda el capítol La terrible cacera de la rata de claveguera ? Té o no té raó el ministre Wert?

stats