13/11/2012

Per què Terol?

2 min

Albert Rivera ha dit en un acte electoral que de la mateixa manera que "li sembla bé que Barcelona aporti fons per fer carreteres, escoles o centres de salut al Pirineu", també li agrada que "Catalunya aporti impostos perquè Terol tingui sanitat, educació, justícia i policia". Perquè "el debat independentista no és econòmic sinó identitari".

Ahir vaig rebre una carta de l'escola pública de ma filla. Per les retallades, no podran posar un mestre per cobrir les baixes que no siguin de llarga duració. Quan els mestres es posin malalts (que s'hi posaran, perquè treballant amb nens, una bronquitis a l'any l'agafaran) repartiran la canalla com puguin. L'Albert Rivera vol que Catalunya aporti impostos perquè a Terol "tinguin sanitat, educació, justícia i policia", però no sé si a Terol, en aquests moments, passen les mateixes penúries educatives. No crec que tinguin una ràtio d'alumnes com la nostra. De vegades em sembla que es pensen que Catalunya és Mònaco.

Per què tria Terol? No pas perquè sigui una ciutat pobra, sinó com a exemple de ciutat espanyola. Si no, hauria triat Atenes. A Atenes, en aquests moments, s'ho estan passant molt pitjor que a Terol. Quan l'Albert Ribera exigeix que Catalunya faci aportacions econòmiques a Terol, no ho fa en funció de la seva necessitat extrema (que seria un bon criteri, trobo), sinó que creu que primer s'ha d'ajudar els de casa i, per ell, els de casa són els espanyols de Terol. Després potser ajudaria els europeus d'Atenes i, si en sobrés, qui sap si els africans i els catalans. Per tant, el debat que ell planteja, que consisteix a ajudar Terol, "no és econòmic sinó identitari", que és just el que critica dels altres. L'únic problema és que el seu "criteri identitari" és diferent del de la majoria de catalans (que som els que paguem els impostos que van a Terol).

stats